Fantin és világa

Tavirózsák minden színben

halványrózsaszín muszlin virágok

 

Muszlinok, selymek, szaténok… Függönyvarrásból megmaradt rengeteg anyagdarabka. Kisebb, nagyobb, rakosgatom, türögetem, beletúrok, összekutyulom, szétválogatom, kidobom,  elégetem,  díszpárnába, szívecskébe rejtem töltőanyagként, pokolba kívánom, eladásán gondolkodom…..stb.

Pedig gyönyörűségek születhetnek  akár 5× 5 cm-es kockákból is.  A virág hajtogatását a következő oldalról tanultam.     Itt megnézheted.

 

Én beszereztem még hozzá egy csomag viasz-, és egy csomag kásagyöngyöt, néhány hullámos csatot, csit-csatot, hajgumit, hajráfot. Egyszerűsítettem a dolgon, elég oda két réteg virág, soha nem szerettem, ha egy virág, masni vagy bármi díszítés a csaton nagyobb, mint a kislány feje.  Eleinte egy kis kerek bőrdarabkát varrtam a hátsó részéhez,  nem volt egyszerű,  ez még maradék abból a bőrből, amiből a mobiltok készült. ( Itt írtam erről.)

Mostmár lustulok, legutóbb már  loptam inkább egy kis szilikonos extra erős ragasztót kedvesem műhelyéből, ezzel rögzítem a kész virághoz a bőrdarabkát. (A célra amúgy egy kis filckorong is tökéletes). Tényleg nagyon erős ez a fajta ragasztó,  másnapra tökéletesen megköt. (Elektromos szilikon-pisztolyt csak készülök venni hónapok óta.) Akár így készül, akár úgy, a bőrdarabkára még ragasztás előtt fel kell varrni a hajgumit, vagy beleszúrni a hullámcsatot. Csit-csatnál nem variálok, jó széleset választottam, és ragasztottam rögtön a kész virághoz. Másnap szakítópróba, kiállta, tökéletes!

 

Most már csak az időhiány az akadálya, hogy leánykám akár naponta más hajbavalóval díszítse aranyos kis fejecskéjét.

hajcsat és gumi halványsárga muszlinvirágokból

 

selyemvirág hajráfra

rózsaszínű virágos hajbavalók

fehér virágos hajbavalók

 

hajcsatok hajtogatott selyemvirágból

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!