Fantin és világa

2 perces bizsuk

 A bizsukészítés, mint hobbi valószínűleg azért nagy kihívás számomra, mert folyamatosan felfedezni- és megtanulnivalóval lát el. Csak néha úgy vagyok vele,  hogy add meg Uram, de most mindjárt, azonnal akarok látványos eredményt.

Mit tesz ilyenkor az ember lánya? Fog egy gyűrűalapot, egy műgyanta rózsát vagy egy fából készült fülbevalóalapot,  néhány mozdulat, és kész egy ékszer.

 

Fából készült pink rózsa-fülbevaló

 

Fából készült fehér szív fülbevaló 

 A fent látható fülbevalókhoz csupán egy pár akasztóra, két szerelőkarikára, és egy pár fadíszre volt szükség.  Ha nem sajnálod a körmeidet, szerszám sem szükséges.   Pihekönnyű viselet. És természetes.

rózsás gyűrűk

 

SAM_1613

 

SAM_1615

 

 A gyűrűk elkészítéséhez már szükség van extra erős ragasztóra is. Én a kétkomponensűt használom, ezt tudom ajánlani, de egy jobbfajta pillanatragasztó is megfelel a célnak. A ragasztás miatt  még jó, ha van a közelben egy polc, feszesen berakott könyvekkel, mert a könyvek lapjai közé állítom be a gyűrűket és a fülbevalókat  száradásig. Ennél van egyszerűbb trükkje is az egyenesen tartásnak, (pl. hungarocellbe beleszúrni),  de nekem legelső alkalommal ez volt kéznél, aztán már nem is kerestem más megoldást. Vannak viszont rózsák, amelyek tökéletesen állnak egyenesen a szirmukon, azoknál nincs szükség ilyen trükkökre, s akkor sem, ha pillanatragasztót használunk  

 

rózsás fülbevalók

 

  Fontosnak tartom megemlíteni, ha ilyen ékszert látsz, nem biztos, hogy 2 perc alatt készítette el az alkotó. Én hobbiboltban vásároltam a hozzávalókat, de nagyon sokan készítenek ilyen rózsákat süthető gyurmából, aprólékos munkával, körültekintő kiégetéssel.  Fa fülbevaló-alapok is vásárolhatók készen, de nincs kizárva, hogy egy fakorongból munkálta ki az ékszerkészítő, maga véste, csiszolta, festette.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!