Fantin és világa

Üveglencsés ékszerek készítése 1.

vintage rózsás üveglencsés nyaklánc és gyűrű

  A googliban -kizárólag magyar nyelvű oldalakat figyelembe véve- 2009 előtt nem igazán találni utalásokat az üveglencsés ékszerekre. 2011-ben már nagy népszerűségnek örvendett Magyarországon is, s azt hiszem, kimeríthetetlen tárházának köszönhetően ez a népszerűség ma is tart. Legyen az gyűrű, fülbevaló, nyaklánc vagy karkötő, végtelenül sok lehetőséget ad, hogy az ékszer viselője kifejezhesse benne önmagát.

Az alapanyagok beszerzéséről szeretnék most írni.

Medál-, fülbevaló-, gyűrűalap nagyon sok hobbiboltban és  webshopban kapható, csak kutakodni kell egy kicsit a neten, árakat összehasonlítani, és ugye azt is nézni, hogy egy postaköltséggel minden hozzávalót beszerezzünk. Elég bosszantó, amikor kiderül, hogy egy delfinkapocs hiánya miatt nem tudjuk hordani a nagy gonddal  elkészített nyakláncot. Az alapok kiválasztása előtt már jó tudni, hogy mit is akarunk az üveglencse alá tenni, s ehhez ezüst, antik ezüst vagy bronz szerelék illik inkább. Ovális legyen, kerek, netán szögletes? Díszes keretű vagy egyszerű, sima?  Ha szettet készítünk, azért úgy illik, ha egyforma alakúak, stílusúak a részei.

Szükségünk van még egy erős ragasztóra. A kétkomponensű az, amit én  bátran merek ajánlani. Ez nem azt jelenti, hogy ez az egyetlen, ami használható erre a célra, csupán nekem ez vált be 100%-osan.  De az eladók és a webshopok nem hagynak benneteket ajánlat nélkül,  szerintem ők kapnak visszajelzést (ha negatív tapasztalat van, azt biztosan), ezért bátran megvásárolható, ha konkrétan üveglencsés ékszerekhez ajánlják portékájukat.

És végül, de nem utolsósorban, az egésznek a szíve-lelke, arca és lényege: a kép. Ezt is meg lehet már készen vásárolni, nem kell képszerkesztő ismeretekkel rendelkezni. Webshopok készen, kinyomtatva is kínálnak fotómontázsokat, de a Meskán, az Alkotók boltjában is olyan nagy választék van, hogy nem is tudsz olyat kitalálni, ami nem kapható. ( Papír kategóriában keresd!) Digitális tartalom lévén itt nem kell postaköltséget fizetned, és pár száz forintért akár 50-60 tökéletesen éles, kidolgozott képet kapsz. Kinyomtatni viszont neked kell. Ezzel kapcsolatban azt ajánlom, ha van lehetőséged, próbálj meg több fotólabort is, mert én eddig ahány helyen hívattam elő, annyiféle lett a képek színvilága ugyanannak a szerkesztésnek.  És olyan is volt, hogy használni sem tudtam, mert az erős ragasztó azonnal elmaszatolta a nyomtatást. Most azt kérded, mire neked 50 db képecske? Ne feledd, jön a Mikulás, a Karácsony, 5-6 db megy a barátnőknek, 2 húginak, 4 a legkedvesebb kolléganőidnek,  sógornőnek,  szomszédasszonynak,  stb, aztán csak lesel, hogy vajon neked marad-e valami! És hogy hogyan készítsd el, arról a következő bejegyzésben  írok. Még van idő az ünnepekig.      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!