Fantin és világa

Mandarin-gyertya 5 perc alatt

  Már nem tudom netes kalandozásaim során hol olvastam a mandarinos gyertyáról,  de annyira egyszerű az elkészítése, hogy azonnal megjegyeztem, és most nem is kezdtem nagy nyomozásba, hogy újra megtaláljam.

 Ehhez a dekorációhoz szintén nem kell nagy befektetés, én másfél gyertyát használtam fel hozzá és három mandarinnak a héját.

  A mandarin tetejét levágtam, (azt a részét, amelyhez a szára kapcsolódik),  a belsejét egy kiskanállal  kiettem, óvatosan, ne szakadjon be a héj.

Mandarin-gyertya 5 perc alatt

Másfél gyertyát összevágtam, helyesebben lefaragtam a kanócról. Arra ugyanis szükségem lesz.  Legalábbis 3 mandarinnyi hosszúságúra.

 Egy ősrégi, de “kidobni érzelmi okokból nincs szívem” lábosban  melegítettem a viaszt olvadásig nagyon lassú tűzön.  Ti ne így csináljátok,  forró vízfürdőben kell felolvasztani,  tehát ez a kis lábos bele egy nagyobba, amelyben melegszik a víz. 60°-nál már olvad, nem kell forralni.

Mandarin-gyertya 5 perc alatt

 A mandarin-héj kosárkákba belelógattam a kanócot  (szívószálra kötve), majd felöntöttem kevés viasszal. Pár perc múlva újra öntöttem hozzá, amikor kicsit szilárdult, akkor megint. Lehet, hogy egyszerre is mehetne, de így biztonságosabbnak gondolom.

Mandarin-gyertya 5 perc alatt

Nagyon hamar  kész volt. Még gyorsan összedobtam egy asztali dekorációt, kabátot a gombhoz alapon.

Már ég.  Erős illata nincs. De  csodálatos látvány, a mandarin úgy néz ki az asztalon, mintha egy égő világítana a belsejében.

Mandarin-gyertya 5 perc alatt

Ilyen gyertya szerintem narancsból is elkészíthető.  Ha erősen illatozó gyertyát szeretnénk,  keverhetünk a megolvasztott viaszba a kedvenc illóolajunkból  néhány cseppet.

Legyetek óvatosak, semmiféle égő gyertyát őrizetlenül ne hagyjatok! További áldott ünnepvárást kívánok mindenkinek!

 

Ha tetszett a bejegyzés, és a többiről sem szeretnél lemaradni, csatlakozz  facebook-oldalamhoz vagy az oldalsávban hírlevélre is feliratkozhatsz.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!