Fantin és világa

Minden nap varr egy ruhácskát ajándékba rászoruló gyerekeknek-99 évesen

 Az Iowában élő Lillian Weber afrikai árvaházakban nevelkedő kislányoknak készít ruhákat önkéntes munkában.  Az egész azért különleges, mert minden nap(!) megvarr egy lányka ruhát a 99 éves(!) hölgy. 

 Saját bevallása szerint,  ha megtehetné,  kettőt is szívesen elkészítene egy nap alatt, de fontos neki a pontosság, és igyekszek mindegyiket kicsit különlegessé, egyedivé varázsolni.

 

dresses-for-needy-children-lillian-weber-4

 

 1-vestidos

 

 A szervezet, aminek a segítségével eljutnak a ruhák a rászorulóknak,  a Little Dresses For Africa  nonprofit csapat. Nem csupán Afrikába, a világ más részeire is küldenek gyerekruhákat, árvaházakba, templomokba, iskolákba.  Lillian 2011 óta dolgozik velük, rajta  kívül még nagyon sok nagymamakorú önkéntese van ennek a keresztény szervezetnek.

 

2-vestidos

 

Camp-Angelina-41

 

Blaine-2

4-vestidos-676x1024

 

Lillian már  több mint 800 ruhát készített idáig, és reméli, hogy mire megéri a 100. születésnapját, idén májusban, akkorra az ezredik ruhácska is elkészül. Ez persze nem azt jelenti, hogy akkor abbahagyja, amíg él és mozog, szeretné csinálni. Elnézve a képeket, értjük már, mi ad erőt neki ehhez az áldott munkához.

 

5-vestidos

 Forrás itt és itt.

 

Ha tetszett a bejegyzés, és a többiről sem szeretnél lemaradni, csatlakozz  facebook-oldalamhoz vagy az oldalsávban hírlevélre is feliratkozhatsz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!