Fantin és világa

Virágok szalagból, selyemből

 

  Ha valaki textilből szeretne virágot készíteni, például  hajcsatra, hajráfra, mindenképp azt ajánlom, hogy először filccel próbálkozzon. Ennél az anyagnál ugyanis nem kell azzal foglalkozni, hogyan dolgozzuk el az anyag szélét,  nem foszlik, nem szakad, ráadásul  nagyon apró szirmokat, levélkéket is kivághatunk, varrhatunk vagy ragaszthatunk.   Itt mutattam néhány inspirációt és leírást.

A másik anyag, amivel érdemes kezdőként próbálkozni, az a pamutszalag, mert kevésbé foszlékony, mint a selyem, nagyon aranyos mintákkal kapható és természetes anyag lévén jobban is kedveljük, mint a műszálasokat.

Ha ezekkel már valamennyire megtapasztaltuk, hogyan áll össze a kész virág az apró elemekből, akkor érdemes elővenni a kényesebb selyem-,  szatén anyagokat, szalagokat, mert tényleg látványos virágokat és virágkompozíciókat rakhatunk össze ezekből,  bonyolult hajtogatás nélkül is, hiszen az anyag fénye, ragyogása  már eleve egyfajta eleganciát kölcsönöz az ebből készült kézműves apróságoknak.

 

Az abszolút kezdőknek ajánlom a legelső leírást, de nem végig, a harmadik lépésben már készen is van egy kisvirág, aminek mehet egy szép gomb vagy három viaszgyöngy a közepébe, és ragasztható is csatra vagy kitűzőalapra. Természetesen végig lehet csinálni a folyamatot, akkor ilyen érdekes pufi-duci virágot kapunk.

Szintén nagyon egyszerű, a szalag egyik oldalát összehúzzuk, és már rögzíthetünk is a közepére valami hasonló szépséget és a hátoldalára egy csat vagy kitűzőalapot, attól függően, minek szántuk.

 

A  következő türkiz virág kicsit nehezebb, de csak első próbálkozásra.  A képen nagyon pontosan meg vannak mutatva a lépések, amiket ajánlatos betartani, akkor biztos a siker, a 8. kép különösen fontos, hogy a virágszirmok szépen álljanak össze.

 

Pontosan ugyanaz a technika, kétféle szalagból különösen mutatós.

 

 

Dekorációt, például függönydíszt is készítenek ezekkel a technikákkal.

 

Ha rózsákat szeretnénk szalagból készíteni, legegyszerűbb a hajtogatott módszer:

rózsa 2

 

Bimbósabbak kapunk, ha a hajtásokat nem egy korongra rögzítjük, hanem szorosabban feltekerjük. Itt megnézheted a részletes leírást.

 

selyemvirág7

 

A következő selyemrózsát  nem mondom, hogy egyszerű megalkotni, de a végeredmény annyira látványos, hogy megéri a rááldozott időt és munkát.

selyemvirág 5

 

  A következő virágok nem szalagból készülnek, hanem anyag-darabkákból, az pedig szerintem mindenkinek akad odahaza, legalábbis amiből gyakorolhat.

textilvirág6

 

A tavirózsa. Az egyik nagy kedvencem, kicsit babrás, de egyáltalán nem nehéz elkészíteni.

tavirózsa

  Részletes leírását itt megtalálod, én is kipróbáltam, igaz, másfajta anyagból, és kicsit kevesebb sziromból, de  a végeredmény legalább megmutatja, hogy a technika nem minden, sok múlik az anyag-választáson is. Hogy én mit készítettem ezzel a módszerrel,  itt megnézheted.

 

Hasonló szirmokat korongokból is meg lehet formálni:

textilvirag8

Ha kedvet kaptál a virág-hajtogatáshoz, mindenképp nézz be pinterest-albumomba, rengeteg ötletet és leírást gyűjtöttem össze, találhatsz benne nagyon egyszerűeket is, amit akár gyerekekkel is el lehet készíteni, de igazi mestermunkák is helyet kaptak, aminek a részletes útmutatójához is eljutsz.  Facebook-oldalamon pedig megosztom mindig, ha valami könnyen elkészíthető újdonságot találok.

https://www.facebook.com/andivarromanyai

Albumom és a képek forrása:

https://hu.pinterest.com/andrea77y/flowers/

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!