Fantin és világa

Last minute adventi koszorú

 Már a hét közepén elkészítettem az adventi koszorúnkat, aztán néztem innen, néztem onnan, sehogyan sem tetszett nekem.

 Azóta olvasgattam is az idei trendekről, s kiderült, hogy a szőrme, a gyapjú, a farmer borítású koszorúk most a menők; már a kötött sem annyira, mint tavaly volt. A minimalizmus, a természetesség még mindig kedvenc, ezek már rég nem az igénytelenséget vagy urambocsá! a szegénységet tükrözik, épp ellenkezőleg “a kevesebb több” elv a dekorálás egyre több területét meghódította, az elegancia egyik alappillére és bizony én is a hatásuk alá kerültem.

 Kiokosodva már láttam is a fehér polár sálam második életét, és addig nem volt békességem, amíg az elkészült koszorút szét nem szedtem és be nem borítottam ezzel a pihe-puha, tisztaságot, mégis melegséget sugárzó hófehér anyaggal. Persze nem volt nagy áldozat, mert 2 darab ilyen sálam van, de azért mégis sajnáltam egy kicsit, hogy teljesen tönkretegyem, főleg így, hogy minden héten változik az ízlésem.

 

Last minute adventi koszorú

 

 Ezért más megoldást választottam. Úgy döntöttem, nem fontos, hogy az egész koszorút körbetekerjem vele, csak egy formára szabott csíkot loptam el belőle. Így is megmaradt másfél méter hosszan épségben, a végeit bevagdostam, nem érte nagy csonkítás, olyan lett, mint az eredeti (csak 40 cm-rel rövidebb).

 

last minute adventi koszorú

 

A kivágott darabot előbb gombostűkkel feszesen ráillesztgettem a koszorúalapra, aztán alulról összevarrtam néhány öltéssel.

 

Last minute adventi koszorú

 

 Kerestem egy sötétzöld cérnát és a szomszédból kért örökzölddel  🙂 a kimaradt részt beborítottam, a cérnával jó sokszor áttekertem.

 A gyertyák aljába ujjnyi hosszú drótdarabok felét felforrósítva beleszúrtam, a kilógó végeket pedig a gyertyával együtt óvatosan a koszorúba.

Egy dupla masni, egy horgolt hópehely és néhány ezüstszínű természetes dekoráció került még rá, és az egészet egy nagy üvegtálra tettem.

 

last minute adventi koszorú

 

 Az első gyertyát már meggyújtottam. Ezt már nem ér szétszedni akkor sem, ha meglátok egy másikat, ami szebb, jobb, divatosabb.

 

last minute adventi koszorú

 

Boldog adventet, áldott ünnepvárást kívánok nektek is!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!