Fantin és világa

Hervadhatatlan tulipánok-vázába, koszorúra, ajándékba

  Azt hiszem, épp ideje tavaszi hangulatot varázsolni a lakásba. Sajnos most nincs lehetőségem elmenni barkát szedni, ezért hirtelenjében az anyagjaim között néztem szét, mit tudnék kihozni belőle, amivel még kedvem is van pepecselni.

A tulipán a textilből készíthető virágok közül a legegyszerűbb. Egyáltalán nem babrás, 10 cm varrás van rajta, amit egyszerűbb letudni varrógépen, de ennyit kézzel is hamar végig lehet öltögetni.

Egy hatalmas csokorral készítettem, minden darabot ugyanolyan minimat anyagból és most tudatosan csak a valósághű színeket válogattam.

 

Textiltulipánok csokorban

 

Textiltulipánok készítése

 

A tavaszi koszorúhoz is ebből raktam, csak rövidebb szárral.

 

Tavaszi koszorú tulipánokkal

 

Ha kedvet kaptál hervadhatatlan tulipánt készíteni, szükséged lesz minden darabhoz:

színes anyagmaradékokra

kevés vatelinre (vagy bármilyen töltőanyagra)

1 hurkapálcára

szalagra a szárhoz

 

A részletes leírást ebben a bejegyzésemben találod. Készítheted kisebbekre is; a szárát hosszabbra, a vázádhoz méretezve; engedd el a fantáziád, mehet hozzá akár pöttyös vagy kockás textília is, és nagyon különleges lesz, ha kékfestő anyagból készíted. Elrontani nem igazán lehet, de ha kérdésed van, írj bátran.

Örömteli alkotást!

 

Ha tetszett a bejegyzés, és a többiről sem szeretnél lemaradni, csatlakozz  facebook-oldalamhoz vagy az oldalsávban hírlevélre is feliratkozhatsz.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!