Fantin és világa

Te varrtál már magadnak fehérneműt?

  Melyik az a ruhanemű, amelyiknek az ára fordítottan arányos a készítéséhez felhasznált anyagmennyiséggel? 

   Hát persze, hogy a fehérnemű! (Ami gyakran fekete vagy rikító színű, de ez az elnevezés már rajta marad mindörökre.) Bugyi, melltartó, hogy a fürdőruháról ne is beszéljünk! Minél kisebb, minél falatnyibb, annál drágább, még a nem túl minőséges darabokért is szép pénzeket elkérnek. 

 

Fehérnemű szett varrása

 

  Na de ha az ember lánya nem idegenkedik a tűtől, cérnától! A következő videókból nagyon jól nyomon követhető, hogyan lehet egy merevítő nélküli, egyszerűbb csipkés fehérneműszettet odahaza kiszabni, megvarrni. Ez a modell kevésbé tart, inkább csak takar, de azt sem viszi túlzásba, persze minden rajtunk múlik, aki egy kicsit is otthon van a kratívkodás világában, a leírás alapján már tudja olyanná alakítani, amilyet szívesen lát (láttat) saját magán. 

 

Szükséges anyagok, hozzávalók:

  • vastagabb és vékonyabb csipkék  (maradékokból is tökéletes lesz, hiszen egészen kicsi darabkák kellenek)
  • 2,5-3 m speciális, fehérneműkhöz való gumi, gumipertli (minden rövidárusnál látok ilyet)
  • melltartóhoz való kapcsok, állító karikák (ezek általában épek maradnak, tehát ha van kidobásra ítélt melltartó, arról le lehet vágni)
  • kartonpapír a sablonhoz, szabásminta készítéséhez mérőszalag, vonalzó 
  • olló, tű, cérna, gombostűk 
  • varrógép is nagy segítség, mert ahová gépi varrás kell, ott a kézi öltögetés soha nem “olyan”. (a szó jelentése ebben az esetben: “nem olyan jó” . 😀  )

 

Az első videó a melltartó készítését mutatja be.

 

Itt megnézheted, hogyan készíts hozzá tökéletes szabásmintát a saját kosárméretedre, mit kell lemérned és hogyan kell megrajzolnod. Ezt akár fürdőruha varrásához is felhasználhatod.

 

 Ebben a videóban egy egész szettet varrnak meg egyetlen percben, természetesen gyorsított felvétel. A fenti videó alaposabban kitér a melltartókészítés részleteire, abban nekem érthetőbb volt, de hogy hogyan szabj ki és varrj egy háromszöget egy darab madzagra, amit aztán bugyinak neveznek,   😀  azt innen lesd el. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!