Fantin és világa

Vagány bőrszálas karkötő

  Készíts magadnak egy igazi vagány karkötőt, ha szereted a bőrszálas ékszereket és te is egyetértesz azzal az elvvel, hogy “a kevesebb néha több”.

 Ehhez most nem használunk sem gyöngyöket, sem láncokat, csak bőrszálat (rád bízom, hogy gömbölyített vagy hasított bőr) és cső alakú közteseket. Készítheted 3 sorosra vagy 7 sorosra is, én most az arany középutat választottam, ezen az ötsoroson fogom bemutatni a pofonegyszerű menetét.

ives karkötő

 

Szükséges anyagok:

ives karkötő alapanyagok

kb. 1 m bőrszál

5 darab sima íves  cső köztes (min. 4 cm-es)

2 db zsinór végzáró

1 db delfinkapocs (de lehet bármilyen kapcsoló, akár az ideális mágneses is)

2 db szerelőkarika

eszközök: erős ragasztó, laposfogó, olló, mérőszalag

lánchosszabbító (elhagyható) 

 

Mérd meg a csuklódat, hogy milyen nagyra szeretnéd a karkötőt. Túl szoros se legyen, de az is idegesítő, ha lecsúszik egészen a hüvelykujjadig. Ebből méretből vonj ki 1 cm-t (a zárórész hossza), és vágj a bőrszálból 5 akkora darabot. Az egyik végzáróra tegyél delfinkapcsot egy szerelőkarikával, a másikra lánchosszabbítót, ha szeretnél azt is; ha nem, akkor csak egy karikát.

 

bőrszálas karkötő

Most lesz szükség a ragasztóra. Húzzuk rá a szálakra a cső közteseket. A végzáró belsejébe óvatosan (pl. gyufaszállal) bele kell nyomni egy kevés ragasztót, majd mind az 5 bőrvéget beledugni. (Ha nagyon alaposak akarunk lenni, akkor először csak az egyiket ragasszuk, hagyjuk megkötni, aztán a másik oldalt.) Mivel ezekre már a legelején ráraktuk a zárórészeket, nincs vele több dolgunk, csak megvárni, hogy a ragasztó tökéletesen megkössön és már viselhetjük is. Attól függően, hogy milyen ragasztót használunk ez lehet 5 perc, de akár 1-2 óra is. A tökéletes száradás nagyon fontos, (hagyjuk addig békén) és érdemes a szálakat a végén kicsit meghúzogatni (de csak finoman!), ha valamelyik nem ragadt meg rendesen, még viselés előtt lehet javítani. 

Akit zavar a szálak összevisszasága, zsinórvégzáró helyett használhat szalagvégzárót, abba szépen sorba be lehet rakni a szálakat mindkét oldalt (ami nekem volt, abba csak 3 szál fért), ilyenkor hasított bőrnél arra is figyeljünk, hogy ne tekeredjen meg, kivéve, ha direkt úgy szeretnénk. 😀

bőrszálas karkötő szalagvégzáróval

 

 

ives karkötő

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!