Fantin és világa

Fa alakú fülbevalótartó a legegyszerűbben

    Emlékeztek még, milyen menő volt nem is olyan rég képkeretből és csipkéből fülbevalótartót készíteni? Én is imádtam, s nálam tényleg nincs hiány hulladékból, persze, hogy összedobtam magamnak egy feleslegessé vált képkeret és egy megunt függöny maradékából, s néhány ritkábban használt fülbevalóm még most is azon pihenget.

   Most azonban találtam egy még klasszabb ötletet. Fa alakú fülbevalótartó, extra alapanyagok nélkül és mivel 4 oldala van, rengeteg bizsu ráfér. 

   Semmi másra nem lesz hozzá szükséged, csak ollóra, szikére, tollra, papírra és kevés jó tartású hullámkartonra, nekem ez egy cipősdoboz volt, de lehet bárhonnan, min. 20×25 cm-es nagyságú legyen.

   Előbb vágd ki a sablont, félbehajtott papírból. A fa egy 16 cm-es alapon áll, 25 cm magas és szabadkézi rajzolás. Fontos, hogy szimmetrikus legyen, ettől függ ugyanis, hogy az elkészült ékszertartó egyenesen fog-e állni vagy pedig kissé kajla lesz. A doboz tetejére és aljára is szükség lesz, egyiken is, másikon is rajzold körbe a sablont, szikével ügyesen vágd ki.

 Jelöld be a fa közepét, és egyik kivágott részen alulról, a talpa felől, másik kivágott részen felülről, a lombja legfelső pontjától addig a pontig vágd be, pontosan a mértani középvonalon. Metsz ki egy olyan vékony sávot, amilyen a papír vastagsága, így nem fog feszülni, hanem szépen tartják egymást. Illeszd össze őket, húzd a kettőt egymásba, kész is van. Ha tetszik, és úgy gondolod, marad, akár szét is szedheted és lapjára fektetve egy vastagabb tűvel (vékonyabb kötőtűvel) a fülbevalók helyét kilyuggathatod, érdemes felülre a bedugósakat tenni, szélre pedig a franciakapcsosokat. 

  Meseszép lesz a végeredmény, ha van időd kidekupázsolni apró virágmintás szalvétával. Arany vagy ezüstszínű festékkel is lefújhatod, anyaggal is beborítható (ragasztható és varrható is rá a textília) vagy dekorálhatod kedved szerint, ha egy művész veszett el benned, csak a képzeleted szab határt. 🙂

Alapötlet és részletesebb leírás: innen.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!